Pretražite novosti:

Montažni rotor na Maloj Švarči

06.11.2015.
Montažni rotor na Maloj Švarči
Iz tvrtke GE izrazili su zadovoljstvo ovim prometnim rješenjem za kojim se ukazala potreba uslijed aktivnosti u ovoj poslovnoj zoni.

Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Martina Furdek Hajdin u društvu Božidara Cvitkovića iz tvrtke General Electric obišla je novopostavljeni montažni rotor na raskrižju Ulice Mala Švarča ispred tvrtke General Electric. Cvitković izrazio je zadovoljstvo ovim prometnim rješenjem za kojim se ukazala potreba uslijed aktivnosti u ovoj poslovnoj zoni. Rotor će povećati sigurnost sudionika u prometu te osigurati bolju protočnost ovog prometno opterećenog raskrižja.
- Ne mijenjajući rubove sadašnje prometnice, na parceli u vlasništvu Grada Karlovca napravili smo kružni tok s dimenzijama da se i dalje promet automobila može odvijati normalno. Međutim, ono što je bilo delikatno je bio prijevoz kamiona. Rotor, što se tiče kolnika, ima širinu osam metara, a postoji još jedan poseban trak, tri i pol metra širine, koji će se koristiti isključivo u situacijama kada dolazi veliki teret, istaknula je pročelnica Furdek Hajdin.
Ukupna vrijednost zahvata, od projektiranja do realizacije, iznosi 610 tisuća kuna. Također je upućen apel vozačima da se prilagode novim prometnim rješenjima i da vode računa o brzini prilikom ulaska u rotor.