Pretražite novosti:

Fran Dubić prva je karlovačka beba u 2016.

01.01.2016.
Fran Dubić prva je karlovačka beba u 2016.
Frana i majku Kristinu obišao je, u prvom danu nove godine, predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić. 
Fran Dubić je prva karlovačka beba rođena u 2016. godina. Majka Kristina Dubić rodila je Frana jutros u 7:25 sati. U posjet prvoj bebi rođenoj u 2016. godini danas je u ime Grada Karlovca stigao predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Damir Mandić, donijevši prigodne poklone. 
- Svako dijete je radost života, a svaki Grad mora tražiti načine kako osloboditi svoje građane egzistencijalnog straha. Grad Karlovac se već 4 - 5 godina izrazito trudi nizom mjera, poput ulaganja u dječje vrtiće, pomoći mladim obiteljima poboljšati ekonomske uvjete življenja. Čestitam sretnim roditeljima i nadam se da će nova godina biti izrazito uspješna po pitanju nataliteta, kako u gradu Karlovcu tako i u čitavoj domovini, kazao je Damir Mandić ovom prigodom.
Grad Karlovac za svako dijete izdvaja 1.000 kuna pomoći, a u 2015. godini u tu je svrhu isplatio 377 tisuća kuna. Pravo na taj oblik pomoći imaju roditelji novorođenih s prebivalištem u Karlovcu ili sa stalnim boravkom. U proračunu za 2016. godinu osigurano je 450 tisuća kuna pomoći obiteljima za novorođenčad.