Pretražite novosti:

Grad Karlovac u Programu za urbano partnerstvo

15.01.2016.
Grad Karlovac u Programu za urbano partnerstvo
Prevencija korupcije, izgradnja integriteta, društvena odgovornost i uključivanje građana.
U Maloj gradskoj vijećnici danas je održana prezentacija Programa za urbano partnerstvo. Program su predstavile predstavnice Metis consultinga Ivana Pukšec i Petra Pađen te predstavnice GONG-a Nives Miošić i Maja Horvat. Nakon prezentacije programa, potpisan je Memorandum o suradnji, za dvije komponente Programa za urbano partnerstvo – Prevencija korupcije i izgradnja integriteta te komponenta Društvena odgovornost i uključivanje građana. Ispred Grada Karlovca Memorandum je potpisala zamjenica Gradonačelnika Marina Kolaković:
- Ovaj Program ima veliki značaj za društvenu odgovornost grada te se nadamo kako će se njegovim provođenjem ojačati povjerenja građana u političke procese te međusobno povjerenje građana i institucija vlasti, kazala je Kolaković. 
Program za Urbano Partnerstvo je zajednički program Svjetske banke i austrijskog Ministarstva financija, osmišljen s ciljem jačanja kapaciteta lokalnih samouprava u Jugoistočnoj Europi te osnaživanje lokalnih dužnosnika, gradskih službenika i tehničkog osoblja s praktičnim alatima za donošenje odluka, kao i učinkovito upravljanje urbanim razvojem za uključiv i održiv rast.