Pretražite novosti:

Grad Karlovac olakšava poslovanje i daje potpore obrtnicima i poduzetnicima u Zvijezdi, te početnicima – Objavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

11.03.2024.
Grad Karlovac olakšava poslovanje i daje potpore obrtnicima i poduzetnicima u Zvijezdi, te početnicima – Objavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava
Poduzetnici i obrtnici iz Zvijezde, te poduzetnici početnici od danas mogu podnijeti zahtjeve za dodjelu potpora iz gradskog proračuna. Trenutno se radi o 140.000 eura, no taj će iznos prvim rebalansom gradskog proračuna biti povećan na 240.000 eura.

Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti subjektima malog gospodarstva u 2024. godini objavljen je danas na www.karlovac.hr. Ovaj put dvije su mjere: potpora za poduzetnike početnike te potpore za sufinanciranje troškova tekućeg poslovanja za poduzetnike u Zvijezdi u obuhvatu projekta Aglomeracije.

Zahtjevi za dodjelu potpore podnose se na https://potpore-poduzetnici.karlovac.hr do 30. studenog, a odobravaju do tog roka, odnosno, utroška sredstava. Informacije se mogu dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, razvoj grada i fondove EU Grada Karlovca, Trg hrvatskih branitelja 4, Karlovac, 2. kat, na broj telefona 047 628 243 ili putem e-pošte na: potpore-poduzetnistvo@karlovac.hr.

Potpore za poduzetnike u Zvijezdi dodjeljuju se unaprijed, jednokratno, u iznosu od 1.000 do 3.500 eura, ovisno o djelatnosti: I skupina - do 3.500,00 EUR za djelatnosti trgovine, osobne uslužne djelatnosti, ugostiteljske usluge, usluge iznajmljivanja, domaća radinost i sporedna zanimanja, popravak računala i predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo i izdavanje knjiga, II skupina - do 2.500,00 EUR za djelatnosti za čuvanje djece, djelatnosti zdravstvene zaštite, nutricionizama, najam odjeće, autoškola i obrazovanja,  te III skupina - do 1.000,00 EUR za djelatnosti građevinarstva, proizvodne djelatnosti, računovodstvenih, knjigovodstvenih i revizijskih usluga, informatički obrti, promidžbe, intelektualnih usluga, financijskih usluga, arhitektonskih djelatnosti i inženjerstva, agencija za poslovanje nekretninama, djelatnosti agencija za privremeno zapošljavanje, ostale djelatnosti socijalne skrbi bez smještaja, djelatnosti članskih organizacija, pravne djelatnosti, prevoditeljske djelatnosti, kreativnih, umjetničkih i zabavnih djelatnosti, te sve druge djelatnosti.