Pretražite novosti:

Kreće i četvrta faza uređenja Dječjeg vrtića Banija – Grad izdvojio gotovo 70.000, a 30.000 eura Središnji državni ured za demografiju i mlade

25.03.2024.
Kreće i četvrta faza uređenja Dječjeg vrtića Banija – Grad izdvojio gotovo 70.000, a 30.000 eura Središnji državni ured za demografiju i mlade
Nakon već završene tri faze uređenja Dječjeg vrtića Banija, uskoro kreće i realizacija četvrte, vrijedne gotovo 100.000 eura.

Iz Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godine Grad Karlovac je od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade na javnom pozivu dobio 29.880 eura, a sam u proračunu osigurao 69.054 pa će za novo uređenje Dječjeg vrtića Banija biti izdvojeno 98.934 eura.

U ovoj, 4. fazi, bit će uređen vanjski zapadni vrtićki dio obuhvata vrtića u kojem će se izvesti zemljani radovi, radovi demontaže i uklanjanja dotrajalih i nesigurnih fiksnih modula za igralište dječjeg vrtića i postavljanje novih dodatnih fiksnih modula, postavljanje antitraumatske podloge, obnove postojećih klupa i zamjene novima, bit će zadržano postojeće drveće i provedena njegova  pravilna sanitetska njega, te uređene pješačke staze i travnate površine.

Prethodnim fazama uređivan je i vanjski i unutarnji dio Dječjeg vrtića Banija. Tako je 2018., u prvoj fazi, saniran krov i prostor za dva boravka, u drugoj, 2021., preostalih 5 boravaka, instalacije, keramičarski radovi, pregrađivanje, kupaone dvorana i sanitarni čvorovi. Trećom fazom, reliziranom lani, uređen je istočni dio vanjskog dijela vrtića, odrađeni zemljani radovi, postavljena oprema za jasličare, antitraumatska podloga, klupe i ograda, uređene pristupne staze te posađeno zaštitno bilje.

Nakon provedenih ulaganja kroz sve ove faze, Dječji vrtić Karlovac - Područni objekt Vrtić Banija će e raspolagati kompletno novouređenim vanjskim igralištem, prilagođenim jasličkim i vrtićkim skupinama, postavljenom opremom i igralima, antitraumatskom podlogom, klupama i ogradom te biljem i pješčanicima.