e-Usluge

Zahuktava se izrada Urbanističkog plana uređenja Zvijezde

Planski dokument na koji se čekalo desetljećima i bez kojeg nije moguće napraviti niti jedan sustavni korak u revitalizaciji Zvijezde „brusit“ će se još mjesecima zato jer će u gotovo svaki korak biti uključeni građani Karlovca s pozicije struke i stanovnici kojima je do Zvijezde stalo.

Stručnjaci i suradnici Urbanističkog zavoda grada Zagreba, kojem je Grad Karlovac povjerio izradu Urbanističkog plana uređenja Zvijezde, sastali su se jučer u gradskoj upravi kako bi odradili još jedan radni sastanak i izmijenili rezultate dosadašnjeg istraživanja, obzirom u izradi Plana sudjeluje niz stručnjaka iz različitih grana znanost (urbanizam, sociologija, ekonomija, konzervacija, promet…). Članovi radnog tima i ubuduće će sve svoje poslove i sastanke vezane za izradu Plana obavljati u Karlovcu gdje su već u tijeku i anketiranja stanovnika Zvijezde u niz segmenata. Stanovnike će stručnjaci obilaziti osobno, ali i njihova mišljenja saznavati uz pomoć anketara kako bi dobili iz prve ruke uvid u način života stanovnika Zvijezde. Istovremeno se vrše i razgovori s Karlovčankama i Karlovčanima koji kroz godine pokazuju javni interes za ovu temu.
Planski dokument na koji se čekalo desetljećima i bez kojeg nije moguće napraviti niti jedan sustavni korak u revitalizaciji Zvijezde „brusit“ će se još mjesecima zato jer će u gotovo svaki korak biti uključeni građani Karlovca s pozicije struke i stanovnici kojima je do Zvijezde stalo. Takvih radnih sastanaka i kontakata stručne skupine koja izrađuje Plan s građanima Karlovca bit će desetak prije nego uopće dođe do formalne javne rasprave obvezatne zakonom. Do tada bi stručnjaci Urbanističkog zavoda i građani Karlovca trebali dođi do zajedničkog stava, a to je kako i u kojem smjeru odrediti revitalizaciju gradske jezgre. Današnji trosatni radni sastanak između ostalog je donio i zaključak da se prva javna tribina na temu Plana održi u sklopu događaja kojima će se obilježiti Dan grada Karlovca. Domaćin sastanka bio je Odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša te zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.