e-Usluge

Financijske potpore obrtnicima i poduzetnicima

Ugovore su danas potpisali obrtnici i poduzetnici u područjima: očuvanje tradicijskih obrta, projekti mladih poduzetnika početnika, projekti žena poduzetnica, te za inovacije.

Grad Karlovac je ove godine temeljem Programa razvoja malog i srednjeg poduzetništva raspisao četiri javna poziva u ukupnom iznosu od 450 tisuća kuna. Ugovore su danas potpisali obrtnici i poduzetnici koji su ostvarili pravo na potporu temeljem provedenih javnih poziva u područjima: očuvanje tradicijskih obrta, projekti mladih poduzetnika početnika, projekti žena poduzetnica, te za inovacije. Tom prigodom zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković je istaknula kako Grad Karlovac unatoč smanjenju proračunskih sredstava, te još više potaknut ekonomskom krizom na ovaj način nastoji pomoći malim i mikro poduzetnicima. Ovaj segment poduzetništva zapošljava 50 posto građanki i građana Karlovca, stoga je samim time od vitalne važnosti Gradu Karlovcu kojem je jedan od glavnih ciljeva povećanje zaposlenosti.
Bespovratne potpore odobrene su za 53 projekta u ukupnom iznosu od 450 tisuća kuna. Najveći odaziv je bio za projekte žena poduzetnica s 27 prijavljenih projekata, zatim za očuvanje tradicijskih obrta sa 14 prijava, mladih poduzetnika početnika s 11 prijava i inovacija s 9 prijava. Natječaji u okviru Programa razvoja malog i srednjeg poduzetništva bili su raspisani od ožujka do svibnja ove godine. U okviru projekta očuvanje tradicijskih obrta sredstva je dobilo 14 obrtnika, zatim je potporu dobilo i devet mladih poduzetnika početnika, sedam inovatora, a ono što posebice raduje su žene poduzetnice, točnije 23 odobrenih projekata od ukupno 27 prijavljenih. Potrebno je naglasiti izuzetan značaj inovacija koje svako društvo, pa tako i naše mogu ponijeti samo naprijed, što dokazuje i karlovačka najveća tvrtka HS produkt, koja svoj poslovni uspjeh temelji na inovacijama. Grad Karlovac može biti ponosan na svoje inovatore, koji doprinose napretku ne samo nacionalnog gospodarstva, već su i svjetski priznati, naglasila je zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković, te svima zaželjela uspješno poslovanje.