e-Usluge

Šteta zbog vremenskih nepogoda u listopadu iznosi 55 milijuna kuna

Ukupna šteta u tri elementarne nepogode proglašene u Karlovcu u posljednjih 13 mjeseci iznosi oko 150 milijuna.

Gradsko povjerenstvo za elementarne nepogode, predvođeno predsjednicom Povjerenstva zamjenicom gradonačelnika Marinom Kolaković, donijelo je konačnu procjenu šteta od elementarnih nepogoda, poplava i odrona. Tim povodom, danas je održana konferencija na kojoj je zamjenica Marina Kolaković izvjestila o pretrpjelim štetama.
Konačna šteta od dviju elementarnih nepogoda proglašenih u listopadu 2015. godine u Karlovcu iznosi 55 milijuna kuna. Od toga, iznos šteta od elementarne nepogode uslijed poplave kod 429 prijavljenih ukupno iznosi oko 29 milijuna kuna. Šteta od odrona je oko 26 milijuna kuna, a prijavljeno ih je šest, tri kod fizičkih osoba I tri kod pravnih.
Zamjenica gradonačelnika istaknula je da će gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Damirom Jelićem i dalje inzistirati na cjelokupnom rješenju sustava zaštite od poplava grada Karlovca kao prioritetnom projektu koji Republika Hrvatska putem Hrvatskih voda mora realizirati u Karlovcu.
– Gradska uprava će u sljedećem razdoblju zajedno s mjesnim odborima i gradskim četvrtima prezentirati građanima grada Karlovca koje mjere treba poduzeti, odnosno što ne treba činiti u okolišu u kojem živimo, kako bismo na taj način utjecali preventivno na sprečavanje novih odrona i klizišta, najavila je zamjernica Kolaković.
Od države je za pomoć od elementarne nepogode stiglo 800 tisuća kuna, što je neznatan iznos u odnosu na procijenjenu štetu. Ukupna šteta u tri elementarne nepogode proglašene u Karlovcu u posljednjih 13 mjeseci iznosi oko 150 milijuna kuna od čega je 90 milijuna kuna visina štete na imovini Grada Karlovca.