e-Usluge

Pomoć najpotrebitijima

Grad Karlovac i ove će godine isplatiti božićnicu korisnicima gradskog socijalnog programa, te donirati Socijalnu samoposlugu.

Gradonačelnik Damir Jelić sa suradnicima obišao je socijalnu samoposlugu u Smičiklasovoj ulici i donirao namirnice za korisnike. 
Grad Karlovac kroz dvadesetak mjera gradskog socijalnog programa pomaže one kojima je to najpotrebitije. Zahvaljujem svima koji kroz cijelu godinu, a naročito u ovo predblagdansko vrijeme, doniraju namirnice za socijalnu samoposlugu i tako pomažu našim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija, istaknuo je gradonačelnik Jelić.
Grad Karlovac i ove će godine isplatiti božićnicu umirovljenicima – korisnicima gradskog socijalnog programa koji ispunjavaju uvjete iz kriterija ukupnog primanja svih članova domaćinstva definiranih Programom i to: umirovljenici samci; dvočlano umirovljeničko domaćinstvo s dvije mirovine čiji ukupan iznos ne prelazi utvrđeni cenzus ukupnih primanja za dvočlano domaćinstvo; dvočlano domaćinstvo koje živi od samo jedne mirovine, i u kojem je drugi član osoba bez primanja, starija od 55 godina, odnosno mlađa osoba za koju je adekvatnim rješenjem utvrđeno da nije poslovno sposobna. Iznos božićnice iznosi 130 kuna, u proračunu Grada u tu je svrhu osigurano 85.540,00 kuna.
Također, grad će prigodno darivati obitelji slabijeg socijalnog stanja i to bonovima u vrijednosti od 200 do 700 kuna, ovisno o broju članova domaćinstva. Ukupan iznos koji će biti izdvojen u tu svrhu je 73.000,00 kuna.