e-Usluge

Uspješnih deset godina Dnevnog boravka

Korisnici ovog projekta su osobe starije životne dobi, odnosno starije od 60 godina, kroz raznovrsne sadržaje i radionice.

U Domu HV Zrinski obilježeno je deset godina projekta – dnevni boravak. Projekt zajednički financiraju Grad Karlovac, Karlovačka županija i Ministarstvo socijalne politike i mladih te Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac. Od početka djelovanja 2005. godine, kroz raznovrsne sadržaje poput radionica, plesnih večeri, raznih predavanja, godišnje je bilo uključeno oko 640 osoba što potvrđuje ekonomsku i socijalnu opravdanost ovog projekta. Proslavi je nazočio gradonačelnik Damir Jelić sa suradnicima koji je tom prilikom istaknuo kako je "prije deset godina dobio zadatak da pokrene ovu priču, a preminuli Josip Zaborski bio je zadužen za isto ispred Karlovačke županije. U Gradskom društvu Crvenog križa suradnik za ovako lijepu stvar bio je tadašnji ravnatelj Boris Rožman".
Vi možete pokrenuti bilo kakav program, no pitanje je može li se on živjeti deset godina. Ovdje se pokazala mudrost, ali i zajedništvo u kontinuitetu između Ministarstva, Karlovačke županije, Grada Karlovca i Crvenog križa. Čestitam vam deset godina djelovanja s nadom da će ovaj projekt živjeti i dalje, istaknuo je gradonačelnik Jelić.
Cilj projekta je razvijanje pozitivnih stavova u društvu prema starijim osobama, a same aktivnosti u projektu doprinose integraciji i aktivnom sudjelovanju starijih osoba u životu društvene zajednice, te što duže i kvalitetnije zadržati osobe treće životne dobi u svojim domovima i na taj način pomoći lokalnoj zajednici u podršci razvoju pružanja izvaninstitucijskih usluga. Izravni korisnici ovog projekta su osobe starije životne dobi odnosno, starije od 60 godina.