e-Usluge

Prevencija korupcije i integritet

Prva od pet radionica na kojoj su sudjelovali djelatnici Grada, gradskih tvrtki i ustanova, gradski vijećnici i predstavnici udruga.

U Velikoj vijećnici Grada održana je radionica „Prevencija korupcije i izgradnja integriteta“ u sklopu Programa za urbano partnerstvo. Riječ je o prvoj u nizu radionica na kojoj su sudjelovali djelatnici Grada, gradskih tvrtki i ustanova, gradski vijećnici i predstavnici udruga. Program za Urbano partnerstvo je zajednički program Svjetske banke i austrijskog Federalnog Ministarstva financija, osmišljen s ciljem jačanja kapaciteta lokalnih samouprava u Jugoistočnoj Europi te osnaživanje lokalnih dužnosnika, gradskih službenika i tehničkog osoblja s praktičnim alatima za donošenje odluka, kao i učinkovito upravljanje urbanim razvojem za uključiv i održiv rast.
Održat će se ukupno pet radionica, a sve će završiti definiranjem Akcijskog plana prevencije korupcije za razdoblje 2016 – 2018. koji će se predstaviti vijećnicima Gradskog vijeća, te se očekuje donošenje odluke o implementaciji.