e-Usluge

Predstavljene nove web stranice Grada Karlovca

Korak naprijed u službi građana.

Grad Karlovac postavio je novu službenu web stranicu. Prilikom javnog predstavljanja gradonačelnik Damir Jelić istaknuo je kako je to veliki korak naprijed, te naglasio još veću otvorenost gradske uprave prema građanima. 
Novi web prilagođen je mobitel i tablet zaslonu, uvedena su dva strana jezika (engleski i njemački), stranice su prilagođene slabovidnim osobama, intenzivirano je komuniciranje s građanima, različitim rubrikama i obrascima, te još niz drugih detalja. „Stare“ web stranice postavljene su 2008. Godine, te su do danas osvojile nagrade;
VIDI top 10 u kategoriji "Vladine organizacije i državne institucije"
GONG-a: "Karlovačka gradska uprava primjer je otvorenosti i transparentnosti" 
Projekta "LOTUS – Lokalna odgovorna i transparentna uprava i samouprava" (GONG+Udruga gradova+Europska komisija)Ipak sve veći obim poslova i želja da se komunikaciji s građanima putem weba pristupa sa što manjim administrativnim karakterom urodila je izradom novih stranica. Ukupna vrijednost projekta – 77.262,50 kuna. U provedenom postupku nabave posao je dobila tvrtka Globaldizajn iz Zagreba. Zbog prilagodbe web stranice za mobilne uređaje, povećat će se i broj HotSpot lokacija. Trenutno su u Karlovcu u funkciji HotSpot lokacije ispred Gradske uprave (Strossmayerov trg), Korzo (Zrinski trg), dio prostora u Školskoj sportskoj dvorani, Foginovo kupalište (tijekom ljetne sezone). Suradnjom s tvrtkom Metronetom, potpisan je ugovor u donaciji, pa će besplatni Internet biti proširen i na lokacije: Šetalište dr. Franje Tuđmana, prostor Muzejske zbirke Domovinskog rata na Turnju i Stari grad Dubovac. Kao daljnja modernizacija, u pripremi je izrada mobilne aplikacije koja će još više približiti građanima rad gradske uprave, ali i gradskih tvrtki i ustanova.