e-Usluge

Saša Golubić dobio je na korištenje novouređeni stan

Saša Golubić dobio je na korištenje novouređeni stan. Tom prilikom posjetili su ga gradonačelnik Damir Jelić i predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić u prisutstvu direktora tvrtke Zelenilo Stjepana Turkovića i ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Karlovac Branke Hastor. Riječ je o stanu površine 17,92 m2, koji je bio u vrlo lošem stanju. Zahvaljujući zajedničkoj inicijativi i pomoći gradskih i privatnih tvrtki, te privatnih osoba, Saša će uskrsne blagdane dočekati u novouređenom stanu.
Akciju pomoći započeo je Stjepan Turković uplatom iznosa od deset tisuća kuna, a kako taj novac nije bio dovoljan uključili su se: obitelji Damira Jelića, Amirudina Talakića, Miroslav Migalića, Miloša Milašina i Nade Bačurin, te tvrtke ENA, Javna vatrogasna postrojba Karlovac, Zelenilo, SA Bišćan, Vodoinstalaterski obrt Voda, Gramont Goršić, Frak, Aquaestil, TK graditeljstvo Jastrebarsko, Gipsmont, Gradiv d.o.o. Karlovac, te Hrvatska demokratska zajednica. Saša Golubić je nezaposlen i unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalazi aktivan je volonter u Gradskom društvu Crvenog križa Karlovac od 2011. godine. Od samog početka otvaranja Socijalne samoposluge 2013. godine, sudjelovao je u uređenju prostora, u akcijama prikupljanja namirnica te podjele istih korisnicima Socijalne samoposluge. Za vrijeme velike poplave u Županjskoj posavini 2014. godine, sudjelovao je u akciji prikupljanja namirnica koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac, a kao član Interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Karlovac boravio je pet dana u Županji, gdje je u sklopu Hrvatskog Crvenog križa pomagao poplavljenima na tom području. Također je sa Interventnim timom GD Crvenog križa Karlovac u vrijeme migrantske krize sudjelovao svojim radom u izbjegličkom kampu Opatovac. Od samog početka elementarnih nepogoda koje su zadesile Karlovačko područje (snježno nevrijeme i poplave) od 2013. godine do danas, kao član Interventnog tima Crvenog križa sudjeluje u svim akcijama pomoći našim sugrađanima. I u Župi Sveta tri Kralja na Baniji aktivan je od 2009. godine, gdje također kao volonter pomaže osobama u potrebi. Gradonačelnik Damir Jelić je prigodom obilaska stana zahvalio svima koji su sudjelovali u akciji.
Postoje ljudi koji samozatajno rade za druge iz vlastitog poriva i čistog srca kao što je Saša. Neka to bude blagdanska poruka da se dobro dobrim vraća i pozivam sve da razmisle u ovim blagdanskim vremenima što mogu učiniti za druge. Saša je sve ovo zaslužio, istaknuo je gradonačelnik Jelić i predao mu je ključeve stana uz riječi „Hvala Saša“.
 Grad Karlovac je u razdoblju od 2009. – 2016.g dodijelio 131 stan temeljem Opće liste reda prvenstva i Liste za mlade.