e-Usluge

Stručni seminari o potencijalima riječnog turizma

Predavanja okupila više od stotinjak zainteresiranih.

U  Karlovcu su održani stručni seminari pod nazivom „Mogućnosti i razvojni potencijali selektivnih oblika turizma – riječni turizam“ i „Slatkovodni akvarij u Karlovcu, gradu susreta: tehnologija, kapaciteti i istraživački potencijal“. Predavači, domaći i inozemni stručnjaci okupili su više od 150 predstavnika turističkog sektora, te obrazovnih i znanstveno istraživačkih institucija. Sudionike je  ispred Karlovačke županije pozdravio župan Ivan Vučić naglasivši važnost akvarija za turizam, te razvoj malog i srednjeg poduzetništva.
Ispred  Grada Karlovca  prisutnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Damir Mandić koji je istaknuo da je važnost Slatkovodnog akvarija Karlovac izuzetno velika ne samo za razvoj turizma Karlovca i čitave destinacije, već i zbog svoje obrazovne i znanstvene uloge. Kao takav akvarij je podloga aktivnostima za koje ne postoji starosno, obrazovno, jezično ili bilo kakvo drugo ograničenje. 
– AQUATIKA će stoga u 2016. godini postati atrakcija u svakom pogledu: ekološkom, obrazovnom, turističkom, znanstvenom, zaključio je Mandić.