e-Usluge

Održan kolegij gradonačelnika i zamjenika s pročelnicima i pomoćnicima pročelnika

Glavne teme kolegija bile su rebalans proračuna i priprema proračuna za 2017. godine te socijalni program vezan uz osnovno školstvo u Gradu Karlovcu.

Danas je održan kolegij gradonačelnika i zamjenika s pročelnicima i pomoćnicima pročelnika. Glavne teme kolegija bile su rebalans proračuna i priprema proračuna za 2017. godine te socijalni program vezan uz osnovno školstvo u Gradu Karlovcu.
Grad Karlovac je u okviru  mjera socijalne politike za školsku godinu 2016./2017. osigurao za djecu iz obitelji korisnika socijalnog programa subvenciju za nabavu udžbenika i školskog pribora za razrednu nastavu u iznosu 500 kn te za predmetnu nastavu u iznosu 800 kn. Programom je obuhvaćeno oko 400 djece koja su ujedno i korisnici besplatne prehrane u našim osnovnim školama. U kontekstu pripreme Proračuna za 2017. godinu razmatrala se mogućnost nabavke udžbenika za svu osnovnoškolsku djecu u Karlovcu za što bi u Proračunu trebalo osigurati oko 5 milijuna kuna. Obzirom da gradski Proračun u ovom trenutku nema tu snagu odlučili smo se za socijalni program koji smatramo moralnim, a stručne službe Grada razradit će sve elemente ove tematike.