e-Usluge

Centar za obrazovanje djece mladeži na Baniji dobio novo parkiralište i ogradu

Novo parkiralište, ograda, drveće…

Centar za obrazovanje djece i mladeži na Baniji dobio je novo parkiralište. Predsjednica Školskog odbora Sanja Čorak zahvalila je Gradu Karlovcu na realizaciji projekta i dodala kako „nema sretnije djece i djelatnika kad se nešto ovako vidi u stvarnosti i kad se vidi da za djecu Grad zaista puno radi“
S njom se složila i  Ružica Cindrić, jedna od majki učenika Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži na Baniji, istaknuvši da parkiralište roditeljima puno znači zato što je većinu djece potrebno dovoziti vozilima jer su teško pokretna.
Bilo je teško snalaziti se, posebno za ružnog vremena kada dijete u kolicima s kišobranom treba doći do škole, ali sada je puno lakše, dodala je još Ružica Cindrić.
Do kraja godine, pak, najavio je ravnatelj Volodymyr Kubinskyy, u Centru bi trebao biti ugrađen i lift, a u iduće dvije do tri godine i nova zgrada. Do sad je Grad uložio i u novu fasadu te krov i opremu za školu.
– Zato se svojim Centrom možemo hvaliti i ponositi. Na zavidnoj razini smo opremljeni. Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo nam je i novac za dogradnju i rekonstrukciju Centra, istakao je ravnatelj Kubinskyy.
Grad Karlovac kontinuirano brine o djeci i učenicima, posebno onima s posebnim potrebama, kako bi svi dobili donekle jednake šanse za odgoj i obrazovanje.
– Ovo je Centar koji nudi kvalitetu odgoja i obrazovanja za svu djecu s teškoćama u razvoju i želja nam je, u skladu s novim pravilnikom, razvijati ga kao referentni regionalni centar za rad s djecom s teškoćama u razvoju. Vidjet ćemo kako će Ministarstvo složiti provedbene akte, ali želimo dati značaj našem Centru s obzirom na stručnost koju imaju zaposlenici te sve ostale kvalitete, najavila je Navijalić.