e-Usluge

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

Donacije građana i pomoć volontera uvijek dobrodošla.

Grad Karlovaci udruga Milosrđe obilježili su Međunarodni dan borbe protiv siromaštva organiziranjem tribine za učenike Gimnazije i Ekonomske škole. Srednjoškolci su na tribini mogli čuti kako je oko 1.500 obitelji u Karlovcu pogođeno siromaštvom, no broj pogođenih neimaštinom mogao biti i veći od službeno evidentiranih obitelji. U gradskom programu socijalne pomoći je oko 500 korisnika za što Grad Karlovac iz proračuna izdvaja godišnje oko 6,5 milijuna kuna. O socijalno ugroženim osobama brigu vodi i Centar za socijalnu skrb, Centar za beskućnike, Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja, Socijalna samoposluga te postoje i razne druge mjere i projekti nevladinih udruga prema ranjivim skupinama.
S dolaskom hladnijeg vremena sklonište vrlo brzo popuni svoj kapacitet. Tako je i sada, sa 17 muškaraca i 3 žene koliko kapaciteti dozvoljavaju, iako su potrebe nažalost veće. U utočištu je osiguran i jedan obrok dnevno, dok doručak i večera ovise o donacijama. Zato je sa tribine upućen poziv svim građanima da svojim donacijama pomognu osigurati obrok za beskućnike.
Tribina je sigurno urodila plodom kod srednjoškolaca od kojih većina nije dosad znala da Karlovac ima sklonište za beskućnike i socijalnu samoposlugu, te programe kroz koje pomaže socijalno ugroženim osobama. Zato su pozvani, kao i svi drugi građani, danas od 17 do 19 sati u Centru za beskućnike na Gazi gdje će volonteri za korisnike i sve posjetitelje pripremati roštilj.