e-Usluge

Put do razvojnih rezultata na lokalnoj i regionalnoj razini

Tri bitna projekta; proširenje kapaciteta Doma za starije i nemoćne osobe Sveti Antun, restoran prehrane Veleučilištu u Karlovcu i Muzej Domovinskog rata.

Okrugli stol na temu “Put do razvojnih rezultata na lokalnoj i regionalnoj razini” održan je danas u konferencijskoj dvorani Slatkovodnog akvarija Aquatika. Cilj skupa je potaknuti lokalne i regionalne vlasti na strateško promišljanje o razvoju svojih sredina, s posebnim naglaskom na ESI fondove. U raspravi o ovoj bitnoj temi sudjelovali su državni tajnik Ministarstva državne imovine Tomislav Boban, stručnjak za EU fondove Instituta za razvoj i međunarodne odnose Jakša Puljiz, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, član Uprave IGH Oliver Kumrić, ravnatelj Razvojne agencije Karlovačke županije Viktor Šegrt i predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Damir Mandić. Skup su organizirali poslovni tjednik “Lider”, Razvojna agencija Karlovačke županije Karla i Karlovačka županija. 
Tomislav Boban tom prilikom naglasio je da su trenutačno u obradi tri projekta vezana uz Karlovačku županiju; proširenje kapaciteta Doma za starije i nemoćne osobe Sveti Antun, restoran prehrane Veleučilištu u Karlovcu i Muzej Domovinskog rata. Sva tri projekta su od velikog značaja, istaknuo je Boban.
Jakša Puljiz dodao je da je Grad Karlovac s projektom Aquatike pokazao da zna koji sadržaji mogu povući sredstva iz europskih fondova, ali da projekt Aquatike koji ima ogroman razvojni potencijal na kojem treba dalje graditi priču.