e-Usluge

Ponovna javna rasprava o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja “ZVIJEZDA”

Temeljem članaka 86. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (NN br.76/07, 38/09, 55/11, 90/11, 50/12 i 55/12) u svezi sa člankom 188. Zakona o prostornom uređenju (NN br.1/15), Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša objavljuje PONOVNU JAVNU RASPRAVU O PRIJEDLOGU URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA „ZVIJEZDA“
1. Grad Karlovac upućuje na ponovnu javnu raspravu Prijedlog Urbanističkog plana uređenja Zvijezda. Razlozi za ponovnu javnu raspravu nastupili su zbog izmjena Prijedloga Urbanističkog plana uređenja Zvijezda na temelju prihvaćenih očitovanja i primjedbi u prvoj javnoj raspravi, a kojima se utječe na vlasničke odnose što je regulirano čl. 93. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (NN br. 76/07, 38/09, 55/11, 90/11 i 50/12 – u nastavku teksta Zakon). Sukladno čl. 95. Zakona, javnu raspravu je potrebno ponoviti i ukoliko predstavničko tijelo ne donese Plan u roku od šest mjeseci od završetka javne rasprave.
2. Ponovna javna rasprava trajat će od 21.12.2016.godine do 30.12.2016.godine. Javni uvid u prijedlog plana omogućit će se za trajanja javne rasprave svakog radnog dana od 8,00 do 15,00 sati u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Grada Karlovca, III kat, Banjavčićeva ul. br.9.
3. Javno izlaganje održat će se 21.12.2016.godine u 10:00 sati u Velikoj vijećnici Grada Karlovca, Banjavčićeva ul. br.9, I kat. Očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se davati cijelo vrijeme tijekom javne rasprave, do zaključno 30.12.2016. godine.
4. Način sudjelovanja sudionika u javnoj raspravi određen je člancima 90. i 93. Zakona o prostornom uređenju i gradnji: – Nadležna tijela i tijela jedinica lokalne i područne samouprave te osobe određene posebnim propisima koje su dale podatke, planske smjernice i dokumente za izradu prijedloga plana uređenja iz svog djelokruga, trebaju dostaviti svoja pisana očitovanja do roka određenog u ovoj objavi. U protivnom smatrat će se da nemaju primjedbi. – Građani i udruge sudjeluju u javnoj raspravi na način da imaju pravo pristupa na javni uvid u prijedlog plana, mogu upisati primjedbe i prijedloge u knjigu primjedbi koja se nalazi uz prijedlog plana izloženog na javnom uvidu, mogu postavljati pitanja tijekom javnog izlaganja o predloženim rješenjima, davati primjedbe i prijedloge u zapisnik na javnom izlaganju ili uputiti nositelju izrade plana pisane primjedbe i prijedloge u roku određenom u ovoj objavi. – Novi prijedlozi i primjedbe na izmijenjeni prijedlog plana mogu se podnositi samo u svezi s izmjenama koje su rezultat prihvaćenih primjedbi iznesenih na prvoj javnoj raspravi.
Svi prijedlozi i primjedbe moraju biti čitko napisani te potpisani imenom i prezimenom, s adresom podnositelja i u roku dostavljeni nositelju izrade plana – Grad Karlovac, Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Banjavčićeva ul. 9. U protivnom se neće uzeti u obzir.