e-Usluge

Gradonačelnik obišao radove na parkiralištu OŠ Grabrik

Sve spremno do početka iduće školske godine.

Gradonačelnik Damir Mandić u pratnji zamjenice Andreje Navijalić i suradnika, ravnateljica OŠ Grabrik Željka Škot, predstavnici Vijeća roditelja i školskog odbora te Gradske četvrti Grabrik obišli su gradilište na kojem se izvode radovi na parkiralištu OŠ Grabrik. Gradonačelnik je zahvalio svim roditeljima i djelatnicima škole na strpljenju i razumijevanju te je naglasio kako se završetak radova očekuje do početka iduće školske godine.
 Ovaj projekt vrlo je bitan radi sigurnosti djece, istaknuo je gradonačelnik i dodao da su ove godine stvoreni uvjeti za početak izgradnje jer su "raščišćeni" imovinsko-pravni odnosi.
Što se tiče ostalih ulaganja u osnovne škole grada Karlovca, gradonačelnik je kazao da je prošle godine uloženo 6 milijuna kuna, a do kraja ove godine ulaganja će biti u iznosu od oko 4,5 milijuna kuna kako bi se podizanje standarda u školama nastavilo.
Zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić dodala je da se radi o sveobuhvatnom projektu, koji uključuje izgradnju prilazne prometnice, parkiralište i prostor ispred škole s rasvjetom i klupama, kao mjesto okupljanja. Predviđeno je 114 parkirnih mjesta i 7 za osobe s invaliditetom te prostori za dostavna vozila i bicikle.
Vrijednost projekta je tri milijuna kuna i on se provodi u dvije faze, prva faza koja je u tijeku, vrijedna milijun i pol kuna te druga  za koju će sredstva biti osigurana rebalansom gradskog proračuna na prvoj sjednici Gradskog vijeća, kazala je zamjenica gradonačelnika.