e-Usluge

Od 1. kolovoza nova (ne)naplata parkiranja

Od 1. kolovoza 2017. skraćuje se vrijeme naplate parkiranja na svim javnim parkiralištima u sustavu naplate u vlasništvu Grada Karlovca, te će se naplata vršiti prema sljedećem rasporedu:

Radnim danima od 7:00 sati do 19:00 sati
Subotom od 07:00 sati do 13:00 sati
Nedjeljom i praznicima neće se vršiti naplata parkiranja 

Iznimka od navedenog rasporeda je naplata parkiranja u sljedećim ulicama:
*Ulica Stjepana Radića, od raskrižja s Ulicom Matije Gambona do raskrižja s Ulicom Ljudevita Jonkea, gdje će se se naplata parkiranja vršiti:
Radnim danom od 7:00 sati do 15:00 sati
Subotom, nedjeljom i praznicima neće se vršiti naplata parkiranja
*Ulici Banija – neće se vršiti naplata parkiranja
 
Ove informacije biti će postavljene 1. kolovoza 2017. tijekom prijepodneva na vertikalnu signalizaciju i aparate za naplatu parkiranja. Prema Rješenju gradonačelnika odluka o skraćenju vremena naplate na svim parkiralištima u sustavu naplate, te potpunom ukidanju naplate na pojedinim parkiralištima donesena je  sukladno stručnim procjenama i uvažavajući sugestije građana, a sve u cilju kvalitetnijeg i ugodnijeg življena u gradu Karlovcu. 
Uz ove mjere, u postupku izrade je nova Odluka o načinu naplate i uređenju parkiranja na području grada Karlovca koja će od 15. rujna do 15. listopada 2017. godine biti na javnoj raspravi. U Gradu Karlovcu preustrojem gradske uprave uvodi se i prometno redarstvo. Cilj tih aktivnosti je poštivanje prava svih sudionika u prometu, podizanje kulture prometovanja na višu razinu te financijsko rasterećenje građana i posjetitelja grada Karlovca.