e-Usluge

Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

– Nitko nema pravo ugrožavati tuđi život i tuđu sigurnost, naglasila je između ostalog zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić u društvu članica Ženske grupe Korak koje su danas ujutro na Korzu obilježile Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom pušteni su crni baloni kako bi se dodatno upozorilo na ovaj veliki probem.
Iako je za Grad Karlovac neupitno osiguranje sredstava i pomaganje radu Ženske grupe Korak i Skloništa za žene zamjenica Navijalić je kazala kako je jedina prava pomoć ženama žrtvama nasilja osiguranje sigurnog života i stabilnog obiteljskog okruženja te apelirala na sve građane da ne okreću glavu ako primjete da se u njihovom susjedstvu, među obitelji ili prijateljima događa nasilje nad ženama.
– Grad Karlovac već niz godina provodi različite aktivnosti među najmlađima, u vrtićim i osnovnim školama, kako bi kod njih razvio nultu toleranciju na nasilje i senzibilitet za ugrožene osobe kao glavni preduvjet zdrave i sigurne zajednice, zaključila je zamjenica Navijalić.