e-Usluge

Karlovačka građanska garda upisuje nove članove

Karlovačka građanska garda raspisuje natječaj za prijam novih članova od 17. do 30. 10. 2017. godine. Sve informacije možete potražiti na telefon 091 930 0035 na e mail karlovackagarda@yahoo.com ili na adresi Kralja Tomislava 2. 
Karlovačka građanska garda je protokolarna povijesna postrojba Grada Karlovca, članica Saveza povijesnih postrojbi hrvatske vojske i Europskog saveza povijesnih postrojbi. Garda sudjeluje u svim kulturnim, povijesnim i vjerskim događanjima u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji, redovito sudjeluje u čuvanju Kristova groba u crkvi Presvetog Trojstva, u proslavama dana gradova diljem Hrvatske, a redovito sudjeluje i u koloni sjećanja 18. studenoga u Vukovaru. Garda svoj grad s ponosom predstavlja i u inozemstvu. Tako su članovi sudjelovali na vojnom hodočašću u Lourdesu, a imali su nastupe u Europskom parlamentu i NATO-u u Bruxellesu te na Oktoberfestu u njemačkom Münchenu.
Karlovačka građanska garda danas ima 32 člana. Članom Garde može postati svaki punoljetni građanin ispunjavanjem pristupnice.