e-Usluge

Hrvatski poslovni svijet odao priznanje tvrtki Inkasator za brigu o zajednici

Karlovački Inkasator, tvrtka u vlasništvu Grada Karlovca, dobila je nagradu za društveno odgovorne odnose sa zajednicom. Nagradu je primio direktor tvrtke Nikola Rogoz na 9. konferenciji o društveno odgovornom poslovanju, u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR). Indeks društveno odgovornog poslovanja je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koja se temelji na bjektivnoj procjeni društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbi s praksama drugih. Nagrađena praksa tvrtke Inkasator je dugogodišnja, a podrazumijeva to da Inkasator, iznad strogo zakonom propisanih obaveza, u svoje poslovanje integrira brigu za okoliš i društvo. Time dobri poslovni rezultati prestaju biti jedinim mjerilom za vrednovanje uspješnosti tvrtke.
– Uveli smo mogućnost sklapanja nagodbe u prisilnim naplatama, sporazumom s građanima koji su u financijskim problemima i ne mogu redovno podmirivati svoje obaveze. Kontinuirano razgovaramo s komercijalnim bankama osiguravajući najpovoljnije kamatne stope kredita za investicije u višestambenim zgradama upravo kako bi građanima omogućili najjeftinija financijska rješenja. Riješili smo nekoliko velikih sudski sporova dogovorno vansudski. informatizirali smo tvrtku i uveli e-dostavu računa čime utječemo na smanjenje papirnatog uredskog materijala, istakao je direktor Rogoz i dodao da kontinuirano educiraju predstavnike i vlasnike zgrada o aktualnim temama, volonterski angažiraju djelatnike tvrtke, iniciraju humanitarnu pomoć, te čitav niz drugih aktivnosti kojima brinu o zajednici u kojoj rade.
Kako je direktor Rogoz zaključio: „Nismo savršeni i nikada nećemo biti, ali je važno tome težiti i na tome raditi u suradnji sa svim našim sugrađanima. Uvijek će biti problema i nedostataka. Vrlina ih je prepoznati, prihvatiti i truditi se riješiti ih ili ukloniti. Svim našim Karlovčanima, dobavljačima, udrugama veliko hvala. Zbog vas smo bolji i svi ste dio ove velike nagrade“.