e-Usluge

Gradonačelnik Mandić poljoprivrednicima uručio rješenja za potpore

U prostorijama Vatrogasnog doma Skakavac, gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić poljoprivrednicima je uručio rješenja za potpore male vrijednosti za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme u sklopu Programa poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2018. godinu Grada Karlovca. Za potpore male vrijednosti poljoprivrednim gospodarstvima za primarnu poljoprivrednu proizvodnju osigurano je 1,34 milijuna kuna od čega za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme 790 tisuća kuna. Danas su dodijeljena rješenja za 70-tak korisnika.
– Podsjetimo kako je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora male vrijednosti raspisan 8. veljače 2018., a zaprimljen je 91 zahtjev u ukupnom iznosu sredstava. Za sve ostale mjere iz Programa zahtjevi se primaju do 15. studenog 2018. godine ili do iskorištenja planiranih sredstava u iznosu od 550 tisuća kuna, istaknula je pročelnica Turalija.
Gradonačelnik Damir Mandić kazao je da gradska uprava korisnicima mora ponuditi nova rješenja ili pomoći u komercijalizaciji proizvoda.
– Ubuduće ćemo na tome puno više raditi. Također moramo početi promišljati i o učinkovitosti ulaganja novca te od vas očekujem suradnju, zaključio je gradonačelnik Mandić.
U ime svih dobitnika potpora obratio se Robert Poturica pohvalivši ovakvu inicijativu i nastojanja Grada Karlovca.