e-Usluge

Karlovac u svjetskoj akciji WWF-a

Grad Karlovac sudjelovat će u Satu za planet Zemlju 2018. kojeg inicira WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode već 12. godinu zaredom u cijelome
svijetu. Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, svi građani svijeta, 24. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito. Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u „Satu za planet Zemlju“, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od sedam tisuća gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata. Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji s ugašenim znamenitostima u 70 gradova, uključujući dubrovačke Zidine, pulsku Arenu, splitsku Rivu, cijelu makarsku rivijeru te Zagrebačku katedralu. 
Tim povodom Grad Karlovac odlučio je na sat vremena ugasiti javnu rasvjetu na Starom gradu Dubovcu, sutra 24. ožujka u 20:30 sati i pridružiti se ostatku svijeta u ovoj hvale vrijednoj akciji.