e-Usluge

PayDo za jeftinije i efikasnije parkiranje

Nova aplikacija PayDo od 1. srpnja omogućuje svim korisnicima karlovačkih parkirališta puno jednostavniji, brži i povoljniji način plaćanja parkiranja. To znači da će korisnici aplikacije biti upozoreni kada im ističe parkiranje, moći će aplikacijom kupiti kartu po satu, ali i za cijeli dan, a od jeseni će putem aplikacije PaYdo Karlovčani moći kupovati i povlaštene karte. Aplikacija se može instalirati na mobitelu i računalu, a za plaćanje ju mogu koristiti i strani državljani, koji su dosad parkiranje mogli plaćati isključivo kunama na automatu. Svi korisnici aplikacije plaćanje putem PayDo mogu obaviti karticom ili prepaid računom, a kroz dva tjedna moći će se na kioscima kupiti i PayDo bonovi. Građani mogu otvoriti i “obiteljski račun” pa ono što uplate dijeliti s obitelji i prijateljima. Sva plaćanja su vidljiva uz potvrdu o plaćanju, a računi im stižu na adresu elektronske pošte. Ovaj značajni iskorak ne znači i ukidanje plaćanja na automatima, koje i dalje ostaje aktualno.
Direktor gradske tvrtke Mladost, koja obavlja i poslove parkinga, Tihomir Jarnjević, dodao je i to kako je prošle godine u Karlovcu kupljeno 460 tisuća parkirališnih karata SMS-om, za što je za svaku kupljenu kartu operaterima plaćeno 60 lipa, dok plaćanjem putem aplikacije PayDo nema dodatnih troškova, što znači da će građanima aplikacija u prosjeku uštedjeti  godišnje oko 300 tisuća kuna. Ova aplikacija samo je još jedan korak u nizu plana gradske uprave i tvrtke Mladost da Karlovčanima olakša tehnički i financijski korištenje parkirališta u gradu, nakon što je početkom godine uvedeno već niz drugih financijskih olakšica za korištenje gradskih parkirališnih prostora.
Uređenje prometa i parkiranja u gradu tu ne staje pa je gradonačelnik Mandić najavio prelazak pauk službe u ingerenciju gradske uprave i njenog prometnog redarstva kako bi i u tom smislu čitav proces bio  pod što boljim nadzorom u svrhu efikasnosti, odnosno u svrhu uređenijeg svakodnevnog prometovanja gradskim ulicama.
Aplikacija PayDo samo je još jedan dijelić u mozaiku stvaranja grada Karlovca – Pametnim gradom.