e-Usluge

Sjednice Gradskog vijeća prenose se uživo

Grad Karlovac omogućio je svim građanima praćenje sjednica Gradskog vijeća grada Karlovca putem video prijenosa koji će biti uživo emitiran na Youtube kanalu Grad Karlovac.
– Nakon što smo prije nešto više od godinu dana digitalizirali rad Gradskog vijeća, što znači da nema više papirnatih materijala, a naši vijećnici su dobili prijenosna računala, ovo je sada još jedan mali iskorak.Vjerujem da će ovaj način rada zaista pronaći svoje gledatelje, povećati vidljivost rada Gradskog vijeća, gradskih vijećnika i u konačnici gradske uprave, istaknuo je gradonačelnik Mandić.
Podsjetio je da je 2018. godini donijeta strategija „Pametnog grada“ čime  je digitaliziran rad Gradskog vijeća, unutar gradske uprave nadograđeni postojeći sustavi da bi poslovanje bilo još učinkovitije. U tom kontekstu krenut će i pilot projekt u kojega će pored Grada Karlovca biti uključene i gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija, Mladost, Čistoća i pojedine gradske ustanove radi zajedničkog sustava daljinskog učitavanja vodomjera, mjerenja kvalitete zraka i vodostaja rijeka.