e-Usluge

U Grabriku se uređuje novo parkiralište i nogostup s biciklističkom stazom

U ulicama kralja Petra Krešimira IV i Kneza Trpimira, u Grabriku, u tijeku su značajni infrastrukturni radovi. Naime, Grad Karlovac ugovorio je, u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, komunalno opremanje s parternim uređenjem i javnom rasvjetom. Tako će iza zgrade u Ulici kralja P. Krešimira IV biti izgrađeno parkiralište s ukupno 70 parkirališnih mjesta, oborinska odvodnja, javna rasvjeta, te uređenje pješačkih i zelenih površina u sklopu parkirališta. Trenutno je počela izgradnja parkirališta u Krešimirovoj ulici, a nastavak je u  Trpimirovoj ulici gdje će pored 36 parkirališnih mjesta biti sagrađeni nogostupi i biciklističke staze.
Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak rekao je prilikom obilaska gradilišta da ovaj projekata Grad realizira na temelju prijedloga građana.
– Moram izraziti zadovoljstvo da je Gradska uprava u proračunu za ovu godinu uspjela oigurati 1,4 milijuna kuna kako bi se realizirao ovaj projekt kojega već dugi niz godina čekamo. Planove gradnje radimo na temelju prijedloga naših građana, od mjesnih odbora do gradskih četvrti, a nastojimo ih uvažiti i po prioritetima realizirati vodeći računa o uravnoteženoj gradnji na čitavom području grada i podizanju ukupnog standarda stanovanja svih naših građana, istaknuo je Mrzljak. Cjeloviti projekt trebao bi biti realiziran u razdoblju od pet mjeseci.