e-Usluge

Posjetite Agro Arcu 2019.

Karlovac je domaćin trodnevnog 11. međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca 2019. Na sajmu se predstavlja oko 200 izlagača – inovatore, poduzetnike, obrtnike i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, međunarodne i nacionalne gospodarske organizacije, obrazovne institucije, tehničko tehnološka dostignuća i projekte iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Makedonije, Italije, Rumunjske i Islamske Republike Irana. Organizatori su Udruga inovatora Hrvatske i Grad Karlovac, a Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac je partner i supokrovitelj sajma. 
– Naš osnovni motiv su osobe koje zaista rade kvalitetne proizvode; i oni su nas na neki način motivirali da podržimo Agro Arcu u Karlovcu. Uvjeren sam da će naši domaći karlovački inovatori i svi oni koji su došli u Karlovac, ova tri dana iskoristiti za razmjenu iskustava, neke nove ideje, posebice vezano uz komercijalizaciju proizvoda. Svi znaju koliko je težak put od ideje do komercijalizacije inovacije, i u tom dijelu gradska uprava im želi biti od koristi.
Agro Arcu je otvorio ministar gospodarstva Darko Horvat. koji je pozvao sve okupljene da na Sajmu pronađu svoj interes
– Mnogi inovatori imaju odlične ideje, zato smo i pokrenuli cijeli sustav potpore kako bi zamisli kreativnih ljudi doživjele svoju komercijalizaciju. Osmislili smo natječaje i osigurali sredstva kako bi mogli poticati inovativno – poduzetničke projekte. Sve s ciljem kako najveći izvozni proizvod Republike Hrvatske ne bi i nadalje bio izvoz mladih, školovanih ljudi, poručio je ministar Horvat.