e-Usluge

Obnavlja se vrtić na Dubovcu

Jedan od najstarijih gradskih vrtića, onaj na Dubovcu u projektu je energetske obnove i rekonstrukcije, vrijednosti 7,5 milijuna kuna. Građevinski zahvat poboljšat će uvjete boravka za šest skupina, odnosno151 dijete, 12 odgojiteljica i četiri spremačice, a od prošle godine vrtić Dubovac ima produljeni boravak. Energetska obnova sufinancirana je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Voditelj projekta Robert Vodopić je napomenuo da je ugovor potpisan 15. veljače ove godine, a krajnji rok za završetak je 15. veljače 2021. godine.
Iz gradske blagajne za obnovu vrtića bit će izdvojeno oko pet milijuna kuna, kako je rekao gradonačelnik Damir Mandić, koji je uvjeren da će vrtić biti obnovljen već iduće godine.
– Ne možemo krenuti s obnovom dok ne otvorimo dječji vrtić Grabrik, jer djeca ne mogu biti u objektu dok se izvode radovi. Osim ovog vrtića krenut ćemo s gradnjom novog vrtića u Mahičnom gdje ćemo imati nove tri grupe. Nadamo se da ćemo uz organizacijske procese, izgradnjom novog vrtića u Mahičnom i obnovom ovog ipak doći do toga nam sva djeca imaju vrtić. Podizanjem standarda, te uvođenjem poslijepodnevnog rada, u vrtićima je u pet godina zaposleno još 30 odgojiteljica, naglasio je gradonačelnik, a otvaranjem novog vrtića u Mahičnom biti će zaposleno još više.