e-Usluge

Državni ured za reviziju izrazio bezuvjetno pozitivno mišljenje o financijskim izvještajima i o usklađenosti poslovanja Grada Karlovca

Grad Karlovac danas je zaprimio od Državnog ureda za reviziju konačno izvješće o obavljenoj reviziji financijskog poslovanja Grada Karlovca za 2018. godinu. Revizijom su bila obuhvaćena slijedeće područja: djelokrug  i unutarnje ustrojstvo, planiranje i izvršenje proračuna, računovodstveno poslovanje, financijski izvještaji, prihodi i primici, rashodi i izdaci, imovina, obveze te javna nabava. Obavljenom revizijom za 2018. nisu utvrđene nepravilnosti u revidiranim područjima. Državna revizija također je utvrdila da su preporuke iz nalaza Državne revizije iz 2015. godine provedene u rokovima određenim prethodnim izvješćem. Shodno rezultatima nadzora, Državni ured za reviziju izrazio je bezuvjetno pozitivno mišljenje o financijskim izvještajima i o usklađenosti poslovanja, za što su revizori pribavili dostatne i primjerene revizijske dokaze.
Gardu Karlovcu ovo je treće zaredom bezuvjetno pozitivno mišljenje o financijskom poslovanju Grada Karlovca. Prvo bezuvjetno pozitivno mišljenje dobiveno je za 2013. godinu, drugo za 2015. godinu, a ovo treće sada za 2018. godinu. Tri pozitivna izvješća pokazuju i dokazuju kontinuitet u urednom financijskom poslovanju Grada Karlovca, te je pokazatelj kvalitete rada zaposlenih. Izvješće Državnog ureda za reviziju naći će se na usvajanju na prvoj slijedećoj sjednici Gradskog vijeća.