e-Usluge

E dozvole urodile plodom

Do 31. srpnja ove godine u Upravnom odjelu za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja Grada Karlovca zaprimljeno je 950 zahtjeva za rješavanje upravnih i neupravnih predmeta. Kroz sustav e-dozvole vidljivo je da je 652 predmeta zaprimljeno, od kojih je 650 predmeta riješeno s 31. srpnjem. Do kraja srpnja izdano je 105 građevinskih dozvola, dok je u istom razdoblju prošle godine izdano 36 dozvola.
– Uređenje Trga bana Jelačića i infrastrukture u Zvijezdi, uključujući urbanu opremu, nogostup, rasvjetu i ostalo doći će uskoro na red kroz projekt aglomeracije Karlovac – Duga Resa. Preduvjet je rješavanje potrebne dokumentacije, a upravo je to prioritet Upravnog odjela za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja grada Karlovca, pojasnila je  pročelnica Vesna Ribar.
Rezimirala je rad Odjela u proteklom šestomjesečnom razdoblju te izrazila zadovoljstvo učinjenim, posebno učinotitosti i brzinom sustava e-dozvola pokazao vrlo brzim i učinkovitim. Od 1. 1. do 31. 7. ove godine zaprimljeno je 960 zahtjeva za rješavanje upravnih i neupravnih predmeta, kroz sustav e-dozvole 652 predmeta, a 650 je riješeno.
– Bitna je sinergija između investitora, projektanata, javnopravnih tijela i nas u Odjelu. Kroz e-dozvolu i e-konferenciju smanjen je broj postupaka i brža procedura, istakla je pročelnica Ribar. 
Odjel je ukupno izdao 105 građevinskih dozvola,  što je znatan skok uspoređujući s prethodnim razdobljem prošle godine kad je izdano 36 građevinskih dozvola, a sve zahvaljujući sustavu e-dozvola. 
– Posebno smo zadovoljni s objektima koji su se brzo izgradili i dobili uporabnu dozvolu. Vrtić u Mahično, prometnica za Centar za gospodarenje otpadom na Babinoj gori, kao i Be-to elektranu., kazala je pročelnica i pojasnila kako je Agencija za ozakonjenje nelegalno izgrađenih zgrada s 1. srpnjem prošle godine svu dokumentaciju prebacila na jedinice lokalne samouprave tako da su u ovom Odjelu zaprimili ukupno 7.843 zahtjeva. Vraćeno je 1.690 predmeta, što su neriješeni ili je nekompletirana dokumentacija. Pozvala je sve građane koji su podnijeli zahtjev za legalizaciju objekata, a zahtjevi su bili nepotpuni, da se jave u ovaj Odjel kako bi se postupak proveo do kraja.
Uz e-Dozvolu i e-Konferenciju Grad Karlovac je pred potpisivanjem sporazuma za dodatnu aplikaciju informacijskog sustava prostornog uređenja koje provodi Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine., a to je e – arhiva što će dodatno će ubrzati proces izdavanja akata građanima.