e-Usluge

Gradi se dječje i sportsko igralište na Maloj Švarči

Na Maloj Švarči počeli su radovi na izgradnji dječjeg i sportskog igrališta, a danas je gradilište sa suradnicima obišao i gradonačelnik Damir Mandić. Dječje i sportsko igralište višegodišnja je želja mještana tog mjesnog odbora, a na proljeće će im se želja u potpunosti i ostvariti. Dječje igralište bit će opremljeno s pet klupa, četiri sprave; vrtuljkom, njihalicom na opruzi, klackalicom i kombiniranim igralom koje ima ljuljačke, toranj s toboganom, prečkama i mrežom za penjanje. Rekreativni ili sportski dio igrališta imat će golove za mali nogomet i jedan koš.  Na prilazu igralištu bit će novi kolni ulaz s pet parkirališnih mjesta, pješačkom stazom, rasvjetom i ogradom.
Vrijednost svih radova je 926.077 kuna.
Predsjednica Mjesnog odbora Mala Švarča, Ivana Mihalić iskoristila je priliku i zahvalila što su prepoznate potrebe stanovnika mjesnog odbora.
– Veselim se što će ovaj prostor biti kvalitetno mjesto za ugodno druženje djece i odraslih, što će dodatno podignuti kvalitetu života svih mještana, rekla je Mihalić.
Za gradonačelnika Mandića ovo je zaista „pogođen“ projekt .
– U gradskoj upravi nastojimo ravnomjerno razvijati svih 38 gradskih četvrti i mjesnih odbora da bi zadržali visoki standard kvalitete života u njima. Vodimo brigu i o 33 dječja igrališta raznih veličina i za njihovo održavanje ćemo na godinu utrošiti oko milijun kuna, naglasio je gradonačelnik.