e-Usluge

Novi KAkvart, novi projekti

Projekt KAkvart jedinstveni je projekt u Hrvatskoj i predstavlja sinergiju Grada Karlovca, mjesnih odbora, poslovnog sektora i volontera. Pokrenut je 2016. godine kako bi se poboljšala kvaliteta života i komunalnog standarda građana Karlovca. U pet godina podržano je 107 projekata u 35 gradskih četvrti i mjesnih odbora koji su sufinancirani sredstvima Grada Karlovca i uz podršku brenda Karlovačko u iznosu 3,2 milijuna kuna, a Javni poziv koji je u tijeku traje do 12. travnja.
Za ovu godinu osigurano je 750 tisuća kuna; za sufinanciranje komunalnih projekata 500 tisuća kuna, a za društvene projekte 250 tisuća. O projektima odlučuje povjerenstvo od sedam članova, a rezultati natječaja će biti poznati krajem travnja ili početkom svibnja. 
Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova HEINEKEN Hrvatska istaknula je kako je zadovoljstvo već pet godina biti dio KAkvart projekta i podržavati ga.
– Pet godina suradnje potvrđuje da se zajedničkim snagama javnog i privatnog sektora te volontera može povećati kvaliteta života u lokalnoj razini. Zadovoljni smo količinom dosad realiziranih inicijativa i događaja, a podršku pozitivnim promjenama pokazujemo i novim, osvježenim vizualnim identitetom KAkvarta kojeg smo razvili u suradnji s Gradom i agencijom Bruketa&Žinić&Grey. Bez obzira na epidemiološku situaciju, uvjerena sam da će i ovo izdanje dodatno uljepšati lice grada, a život na ovome području činiti ljepšim, ugodnijim i održivijim.
Dodanu vrijednost KAkvart projekata čine mnogi volonteri koji su do sada ostvarili više od 30 tisuća volonterskih sati.
– Kada govorimo o vijećima mjesnih odbora i gradskih četvrti, ustvari govorimo da su svi vijećnici volonteri koji taj posao obavljaju u svoje slobodno vrijeme i spremni su se posvetiti svome mjestu. Upravo ti ljudi znaju prepoznati i imaju informacije s terena koji projekti mogli podići kvalitetu življenja u njihovim mjestima. Vrijednost realiziranih projekata je puno veća kada se pribroje vlastita sredstva gradskih četvrti i mjesnih odbora, donacije i volonterski sati, kazao je gradonačelnik Damir Mandić te pozvao udruge da se jave vijećima svojih mjesnih odbora i gradskih četvrti i prijave zajedničke projekte.