e-Usluge

Uređuje se Vrazova ulica

U tijeku je rekonstrukcija u ulici Stanka Vraza, od križanja s Masarykovom do stambene zgrade k.br. 42A. Ukupna dužina zahvata je oko 400 metara, a uređuje se kolnik širine 2 x 2,75 m i sastoji se od dva vozna traka te pješačke staze s lijeve strane kolnika u dužini cijele trase zahvata. Na svim mjestima pješačkih prijelaza nogostup je će biti izveden prema pravilniku za sprečavanje barijera za osobe s posebnim potrebama. Oborinska voda s kolničkih i parkirališnih površina prihvaćena je cestovnim slivnicima, te putem sekundarne kanalizacije. Za rasvjetljavanje predviđeni su ekonomični visokoefikasni LED izvori svjetlosti na 24 rasvjetna stupa, a  krajobrazno uređenje nekoliko zona duž trase prometnice predviđa:
1. Sadnju drveća uz parkirališna, novih 8 stabala te zadržavanje starih 19 stabala
2. Zatravljivanje prometnih otoka između prometne i pješačke površine duž trase (uz Tvornicu turbina, te stambenu zgradu u neposrednoj blizini Tvornice turbina)
3. Zadržavanje dijela postojećeg drveća, odnosno uklanjanje dijela drveća zbog uređenja parkirališnih površina, ukupno 3 komada
Osim rekonstrukcije prometnice s parkirališnim mjestima i pješačkim stazama, projektom je obuhvaćena i izgradnja nove distributivne DTK kanalizacije u cijelom području obuhvata. Ovim projektom rješava se i problem dotrajale kanalizacije i vodoopskrbnih cjevovoda u dijelu gradske četvrti Banija i rekonstruirat će se 20-ak kućnih priključaka. Radovi će trajati tri mjeseca. Molimo građane za razumijevanje i strpljenje  kako bi uskoro imali komunalno kvalitetno opremljen kvart. Za sva pitanja stanarima su na raspolaganju stručne službe Grada Karlovca i njihova gradska četvrt.