e-Usluge

Pomoćnici u nastavi

Nakon uspješnog prolaska administrativne provjere projekta predanog na Poziv UP.03.1.2.06. Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim stanovama, faza IV, od Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Grad Karlovac primio je obavijest da je projektni prijedlog „ŠKOLA ZA SVE uz pomoćnike u nastavi IV“ uspješno prošao i fazu procjene kvalitete u postupku dodjele bespovratih sredstava te mu je dodijeljeno 99,5 od mogućih 100 bodova. To znači da će u idućoj školskoj godini karlovačkim osnovnim školama na raspolaganju biti 47 pomoćnika za 67 učenika u 11 školskih ustanova.
Troškovi projekta iznose 2.129.184,60 kuna, od čega iz Europskog socijalnog fonda 1.809.806,91 kuna. Grad Karlovac sufinancirat će 15% ukupne prihvatljive vrijednosti projektne prijave odnosno 319.377 69 kuna.
Planirano trajanje projekta „ŠKOLA ZA SVE uz pomoćnike u nastavi IV“ je 12 mjeseci.
Projektom će se učenicima s teškoćama u razvoju, uz odgovarajuću podršku pomoćnika u nastavi, osigurati uvjeti za bolje funkcioniranje i usvajanje obrazovnih sadržaja, uspješniju socijalizaciju i stvaranje vršnjačkih odnosa sukladno njihovim individualnim mogućnostima i potrebama.