e-Usluge

Naselje Marka Marulića do svibnja u cijelosti uređeno – Treća faza radova vrijedna više od 400.000 eura

Naselje Marka Marulića do svibnja će biti u cijelosti uređeno jer će tada završiti posljednja, treća faza radova, vrijedna 417.000 eura.

Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je Ana Hranilović Trubić, pročelnica Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša, napomenula da je riječ o zajedničkom projektu Grada i Vodovoda i kanalizacije, u kojem Grad sudjeluje s 252.500 eura.
– Grad financira javnu rasvjetu i oborinsku odvodnju, kolnik i parkirališne površine. Bit će asfaltirano parkiralište s 29 parkirališnih mjesta, od kojih 3 za osobe s invaliditetom, zamijenjena javna rasvjeta, te okoliš hortikulturno uređen. Očekivani završetak radova je u svibnju. Izvođač radova je Niskogradnja, nadzor obavlja Sava Karlovac, a koordinator zaštite na radu je Zagrebinspekt, navela je pročelnica Hranilović Trubić i dodala da je Grad za sve tri faze uređenja Naselja M. Marulića izdvojio 616.000 eura.

Vodovod i kanalizacija, po riječima direktorice Katarine Malenica, sada ulaže 120.000 eura, prijašnje ulaganje bilo je 265.000 eura; ukupno 385.000.
– ViK investira u rekonstrukciju 120 metara sanitarne odvodnje i vodoopskrbnog cjevovoda. Do sada je izvedeno 2/3 vodoopskrbnog cjevovoda i cijeli sanitarni kanal, a slijedi završetak vodoopskrbnog cjevovoda, provođenje tlačne probe, ispitivanje kanalizacije na vodonepropusnost i prespajanje priključaka, rekla je K. Malenica i napomenula da, što se ViK-ovih instalacija tiče, izvođač, po procjeni, ima posla još 2 do 3 tjedna.

Uređenje Naselja Marka Marulića time će završiti, a po riječima gradonačelnika Damira Mandića, dogovoreno je s članovima Vijeća GČ i stanarima.
– Nastojimo ravnomjerno rasporediti sredstva iako njih nikad dovoljno da, ipak, okoliše u centru grada uredimo onako kako građani zaslužuju i kako bi trebali izgledati. Ovdje se ne radi samo o funkcionalnom uređenju, nego i estetskom dijelu, za koji sam uvjeren da će građani biti zadovoljni. A u javnoj nabavi odabira izvođača radova je projekt uređenja parkirališta u Grabriku, u Ulici kralja Zvonimira 2. Tamo će, vjerujem najdulje kroz pola godine, biti uređeno 91 parkirno mjesto. Parkirališta su nam poseban izazov. Svi smo, s jedne strane, svjesni da su nam zelene površine posebna vrijednost, ali s druge, u Karlovcu možemo govoriti o dramatičnom povećenju broja vozila. Nastojimo stoga balansirati: čuvati zelene površine, ali i osigurati adekvatna parkirna mjesta, prije svega zbog sigurnosti svih stanovnika, poručio je gradonačelnik Mandić.