e-Usluge

Proljeće u Karlovcu puno događanja zahvaljujući udrugama, institucijama, agencijama – Gradonačelnik Mandić: Zajedništvo je ključno za ovakve programe, a cijeli grad pozornica i to treba iskoristiti

Ovogodišnje, treće izdanje „Proljeća u Karlovcu“ bit će puno izložbi, koncerata, zabavnih programa, likovnih kolonija, gastro ponude i to zahvaljujući Turističkoj zajednici i partnerima, institucijama, udrugama, agencijama.

Bogat dvomjesečni program predstavljen je danas u Šancu ispod Promenade, u kojem je  postavljeno 10 velikih pisanica oslikanih motivima Karlovca i proljeća, a direktorica Turističke zajednice Marina Burić napomenula je da je sadržaj podijeljen po temama i odvija se na različitim lokacijama u gradu pa nas tako u narednim tjednima očekuju potraga za pisanicama, proljetne ture, aktivno proljeće, proljeće uz akvarij, gastro proljeće, proljeće u parku, proljetne izložbe, edukativno proljeće i proljeće na rijekama.
– Turistička zajednica grada Karlovca, uz svoje je tradicionalne proljetne aktivnosti objedinila i zanimljive programe različitih subjekata kako bi sva događanja pojedinačno, ali i grad u cjelini kroz zajedničku promociju dobio veću vidljivost. Veseli nas da umrežavanjem dionika možemo ponuditi kvalitetan turistički proizvod svim našim posjetiteljima, izjavila je M. Burić.

U Proljeće u Karlovcu svojim su se programima uključili dionici javnog, privatnog i civilnog sektora: Aquatika, Muzeji grada Karlovca, UTV Bastion, Veleučilište u Karlovcu, Gradska knjižnica, PD Dubovac i HPD Martinščak, , lokalne turističke agencije Croatia Open Land i Kamat Adventure, Pčelarsko društvo Karlovac, ULAK i Paviljon Katzler.
– Mislim da je ključna upravo suradnja svih dionika, to zajedništvo; jako je dobro da što više raznih institucija, udruga, svih koji žive od turizma, bude uključeno u ovakve akcije. Cijeli naš grad je pozornica i upravo Proljeće u Karlovcu to pokazuje. Važno je da mi u gradu to sebi osvijestimo i maksimalno iskoristimo sve ono što nam se nudi. I ova manifestacija i ostale koje se kroz godinu događaju, pokazuje da Karlovac i Karlovčani dišu svoj grad. To je ono što možemo ponuditi svima za koje mislimo da bi trebali doći u grad i da Karlovac postane destinacija koja nije vezana samo za jedan ili dva, nego više dana. Vjerujem da će ova manifestacija, kao i ostale, samo rasti, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić, zahvalivši svima koji sudjeluju u Proljeću u Karlovcu.

Karlovčane i njihove goste na najljepšim gradskim lokacijama do 4. lipnja očekuju različite tematske turističke ture s lokalnim vodičima, izložbe, radionice, predavanja, prezentacije, šetnje s karlovačkim planinarima, kajak ture s lokalnim agencijama, igre u parku, likovna kolonija i koncert u Promenadi, posebna tematska ponuda jela u karlovačkim restoranima. Sve informacije o programu i svim sadržajima  nalaze se na linku https://visitarhiva.karlovac.hr/proljece-u-karlovcu/  .