e-Usluge

Karlovačka Gradska knjižnica i AquatiKA stvorile Zelenu knjižnicu – Knjige od sada i u Akvariju

Zelena knjižnica, izdvojeni odjel Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić smješten je u Aquatici, službeno počinje s radom u subotu, 15. travnja, za korisnike će biti otvoren svake subote od 8 do 13 sati, a u njemu će biti moguće posuditi knjige, „prave“ i u e-izdanju, sudjelovati na radionicama i pričaonicama, biti na predstavljanju knjiga.

Najavljeno je to na današnjem otvorenju Zelene knjižnice, projektu realiziranom zahvaljujući suradnji Gradske knjižnice i Aquatike, na kojem je i precizirano da sadržaj knjižnice pokriva prirodoslovne teme, a namijenjena je najmlađoj djeci, učenicima, studentima, znanstvenicima, turistima i lokalnom stanovništvu, s ciljem razvijanja svijesti o iznimnoj biološkoj raznolikosti te edukacijama kroz literaturu i aktivnosti.
– Cijeneći ono što radite i dalje možete računati na našu potporu jer to i je smisao našeg postojanja. Prostor doista izgleda reprezentativno, posebice s obzirom na ulogu i temu kojoj je posvećen, a to je Zelena knjižnica. Ovo je mjesto gdje će se širiti informacija, davati kvalitetna znanja, nailaziti na dobre knjige, a oni najmlađi ovdje će usvojiti nove vrijednosti od održivog razvoja i zaštićenog okoliša do važnosti zdrave prehrane, rekao je, između ostalog, Ivica Poljičak, državni tajnik Ministarstva kulture i medija.

Zajednički  projekt dviju ustanova Grada Karlovca, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, je primjer i za sve ostale ustanove da nađu model zajedničke suradnje i realizacije projekata iz djelokruga svog rada, ali i ostalih aktivnosti. Napomenuo je da svi imamo ideje, ali da bi bile realizirane, potrebni su ljudi, koji imaju volju i žele raditi, te zahvalio na realizaciji ovog projekta Jasmini Milovčić i Kristini Čunović, bivšoj i sadašnjoj ravnateljici Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, te Margariti Maruškić Kulaš, ravnateljici Aquatike.
– Živimo u vremenu digitalnog, no ipak e-knjiga nema onaj osjećaj koji se nalazi između korica. Uvjeren sam da će i ova Zelena knjižnica zaista potaknuti sve nas da pronađemo vrijeme i za te knjige koje imaju korice, poručio je gradonačelnik Mandić.