e-Usluge

Novi Edison dobio ravnatelja: Ivan Gojmerac vodit će multimedijski centar za kulturno – turističke sadržaje

Kino Edison, multimedijski centar za kulturno – turističke sadržaje dobio je prvog ravnatelja: Ivan Gojmerac vodit će ga iduće četiri godine.

Na javni natječaj za imenovanje ravnatelja ove nove Ustanove, objavljen 29. ožujka na stranicama Grada Karlovca i u Narodnim novinama, koji je bio otvoren 15 dana, javilo se sedmero kandidata. Svi su ispunjavali tražene uvjete, a gradonačelnik je, na prijedlog Upravnog vijeća, temeljem Statuta Ustanove i Zakona, za ravnatelja imenovao Ivana Gojmerca iz Karlovca.

Ivan Gojmerac, nekadašnji učenik Gimnazije Karlovac, je magistar ekonomije i magistar socijalne psihologije, koji je osim diplome Ekonomskog fakulteta zagrebačkog Sveleučilišta, znanje stjecao i u inozemstvu, baš kao i radno iskustvo na području ekonomije, turizma i kulturnog turizma.

Mandat ravnatelja Ustanove Kino Edison, multimedijski centar za kulturno – turističke sadržaje počinje mu 1. lipnja, a javnosti će se  predstaviti na prvoj sjednici Gradskog vijeća nakon formalnog preuzimanja dužnosti, na kojoj će i prezentirati plan i program rada Edisona.

Kultno karlovačko kino Edison, podsjetimo, bit će u cijelosti obnovljeno i opremljeno zahvaljujući sredstvima Grada i iz ITU mehanizma: za obnovu će biti izdvojeno 5 milijuna eura, za opremanje 1,1 milijun eura, od čega je 85 posto EU financiranje.