e-Usluge

Grad Karlovac za projekte udruga izdvojio više od 50.000 eura – Gradonačelnik Mandić: To je vraćanje novca kojeg ste vi i građani uplatili

 
– Sredstva koja ste dobili je samo vraćanje novca kojeg ste vi i građani, na ovaj ili onaj način, uplatili u gradski proračun. I dobili ste ih jer ste puno puta proteklih godina pokazali da imate kvalitetne projekte i znate ih provoditi; hvala na svemu što radite u okviru svojih udruga, odnosno, ovih programskih područja. I gradske tvrtke sufinanciranjem aktivnosti udruga vraćaju novac kojega su dobili naplatom računa. Nastojimo uravnotežiti sva područja. Sredstva će vam biti od pomoći, ubrzat će vaše aktivnosti, a svjesni smo da puno toga sami odradite i priskrbite da se te aktivnosti mogu provoditi. Ključan je element suradnje, svatko ima svoju posebnost, ali mislim da element zajedničkih projekata udruga sličnih aktivnosti je ono što nas čeka. Ne mislim samo na sredstva nego i krajnji rezultat koji će sigurno u toj sinergiji biti puno bolji, rekao je gradonačelnik Damir Mandić na današnjoj podjeli ugovora udrugama koje su sufinanciranje projekata dobile na javnim pozivima Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Ureda gradonačelnika.
Od 73 prijavljena projekta, podržali su 63, ukupno s 51.417 eura, dok su gradske tvrtke: Inkasator, Vodovod i kanalizacija, Zelenilo i Čistoća za sufinanciranje 97 projekata izdvojile 124.030 eura.
To znači da je ove godine ukupan iznos koji su Grad i tvrtke izdvojili za financiranje projekata udruga 175.442 eura, više nego lani, kada je bio 149.286 eura.
– Naše aktivnosti nerijetko počivaju na volonterskom radu koji pokriva potrebe širokog spektra korisnika.  Grad Karlovac kontinuirano skrbi i potiče naše aktivnosti, neposredno razvoj civilnog društva, skrbi o identitetu Karlovca i kvaliteti života građana kojima je pomoć najpotrebnija, izjavila je Marina Marinković iz Matice hrvatske, zahvalivši Gradu na dodijeljenim sredstvima.