e-Usluge

Moguće je! Edison otvara vrata Karlovčanima 9. rujna; Filmski festival ovaj put u kinu

Otvorenje Edisona je planirano 9. rujna, taman prije Four River Film Festival, filmskog festivala koji će upravo u Edisonu trajati od 12. rujna

Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare Ivan Gojmerac, ravnatelj Ustanove Kino Edison, multimedijskog centra za kulturno – turističke sadržaje, koji nastaje u kultunom karlovačkom Edisonu, obnovljenom EU projektima. 
Edison s dvije dvorane, od 202 i 40 mjesta, multifunkcionalnim prostorom i vrhunskom opremom bit će atraktivno mjesto za konferencijski, obrazovni i kulturni turizam, održavanje festivala i različitih drugih događanja i, naravno kino (prvo u Hrvatskoj VR kino!) u kojem će biti moguće pogledati filmove različitih žanrova – doista „kino i više!“.

– Sve što smo željeli, očekivali, nadali se, vjerujem da ćemo ovim projektom , kad kino i ustanova profunkcioniraju u potpunosti, postići. Osim ove fizičke obnove, očekivanja od ustanove i kina su velika. Pojekt smo vezali uz krilaticu "moguće je", ako je moguće obnoviti Edison onda je moguće sve ostalo i to se potvrđuje. Nakon Zorin doma, Edison će postati važno mjesto u gradu, Hrvatski dom je korak dalje:  u postupku je projektiranje njegove cjelovite obnove i u direktnoj smo komunikaciji s Ministarstvom kulture i medija. Vjerujem da će kroz godinu, godinu i pol Karlovac imati infrastrukturne kulturne točke koje će omogućiti široku lepezu ne samo bavljenja kulturom nego i posebne kulturne ponude u gradu. Vezano za održivost poslovanja Edisona: to je europski projekt i ime svoje okvire, pogotovo u petogodišnjem razdoblju, ali ono što smo postavili sebi i ravnatelju kao obvezu je da se poslovanjem pokuša cijela priča kina Edison držati održivom. Idemo sa sedam zapošljavanja u prvom valu, iako pravilnik o radu predviđa i puno više, ali činilo nam se da je dobro početak realizirati ovim brojem pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Očekujem od svih uključenih u projekt da ovo bude točka spajanja u Karlovcu, da svi imamo ono što želimo: mjesto, lokaciju na koju ćemo biti ponosni, rekao je gradonačelnik Damir Mandić, zahvalivši svima koji su sudjelovali u ovom projektu.