e-Usluge

Uskoro natječaj za Nazorovu: Konstituiran Ocjenjivački sud i ostala tijela, te pregledan teren

Karlovac bi trebao uskoro dobiti najbolje rješenje za iznimno vrijedan prostor Nazorove ulice, kod pothodnika. Konstituiran je Ocjenjivački sud i ostala tijela za provedbu urbanističko-arhitektonskog natječaja za taj dio grada, te pregledan teren na koji se ovaj natječaj odnosi.
 
– Proces provedbe urbanističko-arhitektonskog natječaja za uređenje i izgradnju središnjeg dijela glavne gradske osi u Karlovcu (kolokvijalnog naziva „Nazorova“) započeo je donošenjem Odluke o uvjetima i načinu provedbe natječaja na sjednici Gradskog vijeća održanoj 6. srpnja 2023.. Natječaj se provodi u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi i Pravilnikom o natječajima s područja arhitekture, urbanizma, unutarnjeg uređenja i uređenja krajobraza, a rezultat je partnerskog odnosa Grada i privatnog investitora čije neizgrađeno zemljište je u obuhvatu natječaja. Raspisivač natječaja je Grad Karlovac, a provoditelj Udruženje hrvatskih arhitekata. Jučer, 20. rujna, održana je konstituirajuća sjednica radnih tijela koja će provesti natječaj i obavljen je pregled terena – obuhvata natječaja. Cilj natječaja je pribaviti kvalitetna rješenja zgrada i javnih prostora s naglaskom na inovativno i ekonomično, kazali su u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja.
 
Radna tijela su ocjenjivački sud, tehnička komisija i stručni savjetnici.
 
– Grad Karlovac ima svoju urbanističku tradiciju, ovaj natječaj je nastavak te tradicije i stavlja nas kao primjer svim ostalim gradovima. Ponosni smo što smo uspjeli ostvariti suradnju javnog i privatnog kojom ćemo svi realizirati svoja nastojanja, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić na sastanku s arhitektima i ostalim članovima radnih tijela koja će provesti natječaj.