e-Usluge

Noć tvrđava u Karlovcu puna događanja: Na Starom gradu Dubovcu večeras igraonice, koncerti, svjetlosni efekti, izložbe pa čak i potraga za blagom

Ovogodišnja Noć tvrđava u Karlovcu će biti puna različitih događanja, od igraonica i koncerata do potrage za blagom, a bogat program na Starom gradu Dubovcu počinje danas u 17 sati.

Noć tvrđava manifestacija je koja treću godinu zaredom uspješno ujedinjuje fortifikacijske lokalitete u Europi, obogaćuje kulturno-turističku ponudu u predsezoni te podiže svijest o potencijalu kulturne baštine. Bitan segment manifestacije je i suradnja među gradovima i organizacijama koje upravljaju utvrđenom spomeničkom baštinom, a iz koje dalje nastaju neke nove zanimljive priče i projekti.

Organizatorima manifestacije Tvrđavi kulture Šibenik i Gradu Karlovcu, Općini Bar i Gradu Banja Luci od ove godine priključili su se partneri iz Grada Trebinje i Opštine Ulcinj.
U manifestaciji sudjeluje 46 fortifikacijskih lokaliteta iz 8 zemalja.Da je event prepoznat na međunarodnom nivou pokazuje podrška udruženja EFFORTS (European Federation of Fortified Sites) i FORTE CULTURA koje su Noć tvrđava uvrstile u European Fortress Summer Event. Više na linku:  https://nightoffortresses.org/hr/program-2024/

Na Starom gradu Dubovcu od 17 do 20 sati je potraga za blagom i animacije za djecu na otvorenom, tu su i čitanja za djecu i radionice koje počinju u 18.30, dok je u 19 sati  koncert profesora i učenika Glazbene škole Karlovac, a sat kasnije nastupa Al Sitar Trio.
Od 17 do 22.30 u karlovačkom dvorcu bit će i glumci u kostimima iz srednjeg vijeka, svjetlosni efekti, te besplatan ulaz u izložbene prostore i u Branič kulu s vidikovcem.
Do Starog grada Dubovca može se doći i organizirano, s vodičem jer u 18 sati ispred Paviljona Katzler kreće vođena turistička tura “Od Carlstadta do Kaštela”.