e-Usluge

Građane informirali o novom javnom gradskom prijevozu

Danas smo na karlovačkoj tržnici promovirati novi javni prijevoz, razgovarali s građanima i odgovarati na njihova pitanja.

Usluga javnog komunalnog linijskog prijevoza u gradu Karlovcu je zaokružena u svom punom obuhvatu. Uvedene su nove linije i sve su opticaju, autobusi su na terenu, postavlja se oprema na autobusnim stajalištima, samo su neke od informacija koje je iznio pročelnik Dario Greb, te dodao kako se analiziraju sve povratne informacije sa terena i sa Autotransportom se svakodnevno unapređuje usluga.

Direktor Autotransporta Karlo Rukavina je istaknuo kako su u ovih prvih mjesec dana funkcioniranja novog sustava prevezli oko 79 tisuća km, što je za 100 posto više u odnosu na prošlu koncesiju kada su na području grada Karlova mjesečno radili oko 35 do 40 tisuća km.

Gradonačelnik Damir Mandić ne krije zadovoljstvo, jer ključno je da usluga javnog prijevoza funkcionira.

– Treba vremena da se kod građana stvori navika korištenja javnog prijevoza. Upravo zato smo danas s građanima kako bi im približili uslugu koja je dostupnija, a i karte su jeftinije. Pred nama je vrijeme u kojem trebamo osvijestiti da imamo javni prijevoz bolji nego što smo ga imali prije. Sljedeći korak koji nas očekuje je da na sjednici Gradskog vijeća u svibnju donesemo odluku da svi umirovljenici stariji od 65 godina javni prijevoz koriste besplatno, naglasio je gradonačelnik Mandić i dodao kako će u naredno vrijeme nastojati što više informirati građane o usluzi javnog prijevoza kako bi ga mogli koristiti u mjeri koja im je potrebna.

Vozni red i cijene karata dostupne su na službenim stranicama Grada Karlovca www.karlovac.hr i Autotransporta Karlovac www.atsk.hr