e-Usluge

Uskoro javne nabave za odabir izvođača na rekonstrukciji Zagrebačke ulice – ViK paralelno radi novu vodoopskrbu

Vijeće gradske četvrti Banija do kraja mjeseca će organizirati sastanak sa stanovnicima Zagrebačke ulice na kojem će Grad Karlovac i Vodovod i kanalizacija pojasniti projekt rekonstrukcije ove ulice i hodogram aktivnosti koje slijede.

Naime, Hrvatske ceste uskoro bi trebale objaviti postupak javne nabave za odabir izvođača radova na rekonstrukciji Zagrebačke ulice jer je ova ulica, u stvari, državna cesta u njihovoj nadležnosti, D-1.

Vodovod i kanalizacija, pak, pratit će projekt Hrvatskih cesta svojim, izgradnjom vodoopskrbe, za što je pripremljena potrebna dokumentacija i financijska sredstva. Procijenjena vrijednost nabave je 750.000 eura.

Ova dva projekta, radova na rekonstrukciji kolnika, koja podrazumijeva i izgradnju nogostupa, te projekt izgradnje vodoopskrbe, bilo je nužno uskladiti, što je i činjeno posljednjih mjeseci, kontinuiranom komunikacijom s Hrvatskim cestama i Vodovodom i kanalizacijom. Nakon što ViK završi svoj projekt vodoopskrbe, slijedi realizacija projekta Hrvatskih cesta.

foto: KAportal.hr