e-Usluge

Voditeljica Predstavništva EK u Hrvatskoj Zrinka Ujević posjetila Karlovac

– Drago mi je čuti ovaj naglasak na koristi od članstva u EU i što je to vidljivo u Karlovcu jer smo i  sami u ovo kratko vrijeme već stekli dojam koliko je grad veliko gradilište. Članstvo u EU nije samo novac, ali članstvo jesu i EU fondovi, a građanima je to najvidljivije. Nastavljamo odličan posao koje je Predstavništvo imalo do sad s Karlovcem i otvoreni smo za suradnju u daljnjem radu, izjavila je Zrinka Ujević, voditeljica Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, na današnjem sastanku u Gradu Karlovcu sa zamjenicom gradonačelnika Ivanom Fočić i suradnicama.

Voditeljicu Predstavništva EK u Hrvatskoj, kojoj je ovo prvi službeni posjet nekom gradu od kad je preuzela dužnost, upoznale su s dijelom projekata u Karlovcu čija je realizacija poduprta iz EU fondova, onima koji se ovdje trenutno provode, kao i budućima, koje Grad ima u planu.

– Svjesni benefita, koristimo EU sredstva koliko god je moguće, voljeli bismo i više, ali vodimo računa o dugoročnoj održivosti proračuna jer projekte i sami moramo sufinancirati. Na ovaj način smo realizirali i neke projekte koji predstavljaju naš grad, imaju svoju povijest i Karlovčani su za njih emotivno vezani, izjavila je zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić, napomenuvši da grad sam financijski zahtjevne projekte ne bi mogao realizirati u kratkom razdoblju u kojem se to čini uz sufinanciranje.

Inače, Grad Karlovac i gradonačelnik Damir Mandić od 2022. dio su projekta „Gradimo Europu s lokalnim dionicima” koji stvara europsku mrežu lokalno izabranih političara s ciljem predstavljanja Europske unije kroz do sada nezabilježen savez između europske i lokalne razine upravljanja.