e-Usluge

Dodijeljena sredstva za sufinanciranje uređenja objekata spomeničke baštine – Grad s više od 123.000 eura pomaže sanaciju krovišta, pročelja, stolarije na 11 zaštićenih objekata

Vlasnici i suvlasnici 11 objekata spomeničke baštine u Karlovcu svoje će objekte urediti uz pomoć više od 123.000 eura iz gradskog proračuna.

Toliko će novca, 96.000 eura s pozicije kapitalne donacije, 27.447 eura sredstava prikupljenih po osnovi spomeničke rente koja su višak prihoda iz prethodne godine, biti dodijeljeno temeljem javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava za očuvanje i obnovu objekata spomeničke baštine.

Na njega je pristigao 21 zahtjev, a odobreno je 11: zbog nepodmirenih financijskih obveza vlasnika, odnosno, suvlasnika, te trenutnih korisnika poslovnog i stambenog prostora nije prihvaćeno 8 zahtjeva, a zbog dostavljene dokumentacije koja nije u skladu s traženim uvjetima nisu prihvaćena 2 zahtjeva.

Inače, vlasnici objekata spomeničke baštine mogu dobiti do 50 posto vrijednosti ukupne investicije za koju traže sufinanciranje pa će njih 11 dobiti od 2.905 do 25.595 eura i to za sanaciju stolarije, krovišta, limarije i pročelja.