e-Usluge

Saniraju se posljedice nevremena u Karlovcu – Vatrogasac ozlijeđen u gašenju požara prevezen u Zagreb

Karlovački vatrogasci zaprimili su 26 dojava za ispumpavanje vode te jednu zbog požara kuće na Borlinu. Upravo u toj intervenciji, u eksploziji koja je nastala, ozlijeđen je pripadnik JVP Karlovac. Nakon ukazane pomoći u Općoj bolnici Karlovac prevezen je u bolnicu u Zagreb.

Obilna kiša, praćena jakim vjetrom i grmljavinom, u Karlovcu je počela padati nešto poslije 15.30, ponegdje je bilo i tuče, a iznimno velike količine padalina – po neslužbenim podacima, više od 35 litara kiše po metru kvadratnom palo je od 15.30 do 18 sati –  sustav naprosto nije mogao podnijeti.

– Sve žurne službe i aktivirane operativne snage gradskih tvrtki, uz vatrogasce JVP Karlovac i DVD-a,  su na terenu i saniraju posljedice nevremena. Uklanjaju srušena stabla, ispumpana je voda iz škola i vrtića, stambenih zgrada, a upravo se ispumpava u pothodniku. Naravno, trebat će neko vrijeme da se sve sanira i očisti,  izjavio je gradonačelnik Damir Mandić poručio da su građanima i dalje na raspolaganju,  a ozlijeđenom vatrogascu poželio brz oporavak.